MB Studies
Ποιοι Είμαστε

Ποιοι Είμαστε

Είναι μεγάλη μας χαρά που επιλέξατε ή σκέφτεστε να επιλέξετε το ΜΒ Studies για την εκπαίδευση σας ή την εκπαίδευση του παιδιού σας στις ξένες γλώσσες. Η συνεχόμενη επιτυχία μας βασίζεται στην παροχή ποιοτικά ανώτερης εκπαίδευσης και διδασκαλίας.

Η φιλοσοφία μας συνοψίζεται στα εξής συστατικά: αστείρευτη αγάπη για το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, απόλυτη γνώση της διδασκαλίας και της εκμάθησης των ξένων γλωσσών, ασφάλεια χώρου και ενστάλαξη κινήτρου για μάθηση προς όλους τους σπουδαστές μας.

Με τιμή,
Η διευθύντρια σπουδών
Dr. Μαρία Β. Μπάτζιου, PhD in Applied Linguistics

Η Φιλοσοφία Μας

Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε με υπευθυνότητα τους μελλοντικούς πολίτες του 21ου αιώνα. Σύμφωνα με μελέτες το 65% των σημερινών μαθητών δημοτικού θα κληθούν στο μέλλον να εργασθούν σε θέσεις εργασίας που δεν υφίστανται ακόμα στο παρόν. Για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία λοιπόν στις προκλήσεις της αγοράς εργασίας του μέλλοντος, οι νέοι πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με τις παρακάτω δεξιότητες. Πρωτίστως, τις γνωστές «4Cs» (Critical Thinking, Creative Thinking, Collaboration and Communication) δηλαδή Κριτική σκέψη, Δημιουργική σκέψη, Συνεργασία και Επικοινωνία. Απώτερος σκοπός είναι οι νέοι να μπορούν να επιλύουν προβλήματα, να επιδεικνύουν πνεύμα προσαρμοστικότητας, συνεργασίας αλλά και πρωτοβουλίας. Άλλες εξίσου αναγκαίες δεξιότητες που καταδεικνύονται στην αναφορά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του 2015 είναι η έμφυτη περιέργεια, η κοινωνική και η πολιτιστική επίγνωση. Όλες οι παραπάνω αλλά και ακόμα περισσότερες ικανότητες και δεξιότητες αποτελούν απαραίτητα εφόδια για την επιτυχία των νέων μας στην αγορά εργασίας στον 21 αιώνα.

Εμείς στο ΜΒ το γνωρίζουμε καλά αυτό έτσι η διδασκαλία μας έχει προσαρμοστεί ώστε να ξεπερνά τα όρια της παραδοσιακής εκπαίδευσης. Γνωρίζουμε πως πέρα από τις
παραδοσιακές γνωστικές ικανότητες, όπως η γραφή και η ανάγνωση, οι νέοι απαραιτήτως πρέπει να κατέχουν γνώσεις άψογης χρήσης υπολογιστών, επιστημονικής έρευνας και πολιτισμικής επίγνωσης, μεταξύ άλλων. Με βάση την διδασκαλία της ξένης γλώσσας τα παραπάνω βρίσκουν πρακτική εφαρμογή στην μέθοδο μας. Δείτε για παράδειγμα τις παρακάτω μαθητικές εργασίες (projects) «End of the Year Event», «Our Autumn/ Winter/ Spring projects» ταινίες, θεατρικά και blog entries που αποτελούν αποκλειστικά και αυθεντικά έργα των μαθητών μας!

Τέλος, αναπόσπαστο μέρος της μεθόδου μας είναι η επικοινωνία των μαθητών μας με τον υπόλοιπο κόσμο (επικοινωνία και επαφή με άλλους πολιτισμούς). Επικοινωνούμε online με τη χρήση της τεχνολογίας με μαθητές από όλον τον κόσμο στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου διαδικτυακού παιχνιδιού. Επίσης, οργανώνουμε ομιλίες από ειδήμονες και εικονικές εξ αποστάσεως εκδρομές (Virtual online trips) σε εξαιρετικά μουσεία ανά τον κόσμο αλλά και μοναδικά στο είδος τους επιστημονικά εργαστήρια όπως π.χ. το «Aquarius Reef Base FIU» με σκοπό την συλλογή γνώσεων και πληροφοριών για τα project μας!

Ανοίγουμε τις πόρτες της τάξης μας στον κόσμο!

Προετοιμάζουμε τους πολίτες του 21ου αιώνα!

Εσύ θα μείνεις πίσω; Έλα κι εσύ στον κόσμο του ΜΒ!

Γιατί στο MB Studies;

Γιατί μπορείτε να μας μιλήσετε και να σας ακούσουμε. Είμαστε έμπειροι και καταρτισμένοι. Η μεθοδολογία μας επικεντρώνεται στο παιδί και βασίζεται σε πρόσφατες μελέτες τις διδακτικής έρευνας. Η διδακτική μας ύλη αξιολογείται και ανανεώνεται διαρκώς. Έχουμε μοντέρνους τρόπους και μέσα να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των μαθητών μας. Εφαρμόζοντας αυτούς, έχουμε πετύχει 100% επιτυχία στις εξετάσεις γλωσσομάθειας, με την MB μέθοδο “fast lane”. Οι τάξεις μας είναι πλήρως εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες εκμάθησης και οπτικοακουστικά συστήματα. Έχουμε αυστηρά ολιγομελή τμήματα. Δίνουμε έμφαση στη μοναδικότητα του κάθε μαθητή αναγνωρίζοντας τον μαθησιακό του τύπο μέσα από ειδικά τεστ διάγνωσης. Κάνουμε τη γνώση διασκέδαση. Προσφέρουμε στους σπουδαστές μας την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε έξτρα ψυχαγωγικές δραστηριότητες (εκδρομές, επισκέψεις σε τηλεοπτικές εκπομπές ψυχαγωγικού χαρακτήρα, πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, θεατρικό εργαστήρι, περιοδικό σχολείου και άλλα). Τέλος, το MB Studies είναι έμπρακτος υποστηρικτής του χαμόγελου του παιδιού.

Πού θα διδαχθεί το παιδί μου;

Το πρώην δημοτικό σχολείο της πόλης μας, της Καισαριανής, αποτέλεσε τον ιδανικό τόπο για να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και ασφαλή χώρο, με αίθουσες που πληρούν τις προϋποθέσεις για μια νέα εμπειρία εκμάθησης. Η καλαισθησία σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα των χώρων προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον στους μαθητές και ταυτόχρονα εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο διδασκαλίας. Εν ολίγοις, διαμορφώσαμε αυτό το μοναδικό και ασφαλή για τα παιδιά χώρο σε ένα σύγχρονο κέντρο ξένων γλωσσών.

Η Διευθύντρια του MB Studies

Η διευθύντρια σπουδών του ΜΒ Dr. Μαρία Μπάτζιου, αποφοίτησε με άριστα από το ΕΚΠΑ. Είναι κάτοχος ΜΑ (Hons) in language learning, University of Greenwich. Είναι κάτοχος PhD in applied linguistics, Universityh of Portsmouth.
Εργάζεται ως εκπαιδευτικός από το 1997. Διδάσκει Αγγλικά και Ισπανικά και μιλάει πέντε γλώσσες. Ίδρυσε το MB studies το 2006. Έγινε μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) το 2007. Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Europalso από το 2015. Γράφει για το περιοδικό Parents και κάνει εισηγήσεις σε σεμινάρια και συνέδρια του συνδέσμου. Ως γλωσσολόγος το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη θεωρία του Input Processing και η εφαρμογή του στη διδασκαλία της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας.

Έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ερευνών της σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δυο άρθρα σχετικά με την έρευνα της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή γλωσσολογικά περιοδικά.

Εισηγήσεις σε Συνέδρια και Σεμινάρια

  • Making Research in Second Language Acquisition usable for Instruction and Instructors. New York College (November 2014 in Athens, Greece)
  • The international conference of the American Association for Applied Linguistics (AAAL) (April 2016 in Orlando, Florida, USA)
  • 37th annual meeting, Department of Linguistics Aristoteleion University of Thessaloniki (May 2016 in Thessaloniki, Greece)
  • Summer Seminars of EUROPALSO (July 2017 in Athens, Greece)
  • 32nd Annual Conference of EUROPALSO (August 2017 in Athens, Greece)

Βραβεία

  • Award of Excellence, State Scholarships Foundation (IKY) First Award in 2000-2001
  • Award of Excellence, State Scholarships Foundation (IKY) Second Award in 2002-2003.
  • “Student of the year award”, ΜΑ in language learning, University of Greenwich, 2013-2014.

Άρθρα